Spor og søkscamp

man18jul(jul 18)10:00ons20(jul 20)16:00Spor og søkscamp10:00 - 16:00 (20) Øysandveien 143, 7224 MELHUS

Event Details

På dette kurset vil du få innføring i hva det vil si å gå spor, hvordan du legger ut et spor og hvordan du kan legge opp treningen for å få en god sporhund. Hunden skal følge duftmolekyler i bakken etter et menneske og finne gjenstander som mennesket har “mistet”. Hunden jobber selvstendig i en lang line på 10 – 15 meter. Sporene kan variere i lengde, utforming og alder. Spor er noe man kan bruke til mye innenfor hundetrening. Her har vi fokus på det å følge spor etter mennesker. Kurset passer for både trening, aktivisering og konkurranse. Det vil også være innføring i andre typer søk, som feltsøk. Her skal hunden søke på et avgrensa område, etter gjenstander som vi har lagt ut og apportere gjenstandene til eier.

Formålet med å trene søk og spor kan være aktivisering av familiehunden, trening mot konkurranse/ prøver eller tjeneste/ redningshund. På kurset tar vi for oss forskjellige innlæringsmetoder. Dette kurset kan passe for alle hunder. Kurset tilpasses individuelt noe som gjør at du og din hund får mest mulig ut av kurset. Etter endt kurs vil du sitte med verktøy som gjør at du kan trene søk og spor på egenhånd.

Forkunnskaper:
Dette kurset passer for hunder i alle aldre. Du må ha noen belønninger som hunden er villig til å jobbe for som leker eller mat.

Instruktør: Gro

Oppstart mandag 18.juli-20 juli, tre kursdager på dagtid
kl 10.00-16.00

Utstyr:
Til hunden: Sele, langline og leker
Eier: støvler eller fjellsko for å gå i skog og myr. Campingstol eller noe å sitte på.

Sted: Trondheimsområdet. Opplysninger om sted kommer senere.

Pris: 3.000-,

PÅMELDING

more

Time

18 (Mandag) 10:00 - 20 (Onsdag) 16:00

Location

Trøndelag/ Melhus

Øysandveien 143, 7224 MELHUS