Grønn dyrehelse

Velkommen til

Grønn Dyrehelse

Helhetsterapeut Camilla Stenberg, tilbyr behandling av hund i ett
helhetsperspektiv innen alternativ behandling

ERFARING OG UTDANNING

CV helhetsterapaut CAMILLA STENBERG

 • Medisinsk sekretær, Næringsakademiet 99/2000.
 • BIN (Bindevevsmassage/Akupressur) Axelssons i Stockholm 2005.
 • Kurs i grunnleggende psykologi, Leistad DPS, 2005/2006, 
 • Anatomi og fysiologi (Menneske, hest og hund), 08.2005-05.2006, Apex instituttet.
 • PEK (Physioenergetic kiropraktikk), (Menneske, hest og hund), 08.2005-05.2007, Apex Instituttet.
 • Soneterapi (Menneske, hest og hund), 08.2007-05.2008, Apex Instituttet.
 • Akupressur (Menneske, hest og hund), 08.2007-05.2008, Apex Instituttet.
 • Akupunktur (Menneske, hest og hund), 08.2008-05.2010, Apex Instituttet.
 • CST (Craniosacralterapi), (Menneske, hest og hund), 2009-2010. L’Orange Institute.   


Camilla har i mange år vært aktiv både med hest og hund. Hun har blandt annet drevet stall for travhester, hatt jakthunder og er nå aktiv i Norske redningshunder. Hun har drevet med behandling av hester og hunder siden 2009                                                                                                                                   

behandliNGSFORMER

AKUPUNKTUR

TRADISJONELL KINESISK MEDISIN

Ved akupunkturbehandling påvirkes de perifere nervene og bindevevet som frigjør transmittere som har en effekt på det sentrale nervesystemet, disse signalstoffene regulerer områder i hjernen som bla påvirker det autonome nervesystemet. Effekten av akupunktur er godt dokumentert ved en rekke lidelser, bla kroniske smerter, hodepine, migrene, nakkesmerter, kvalme, allergi, søvnproblemer, depresjon, angst, posttraumatisk stresslidelse samt flere andre tilstander.

Den smertedempende effekten av akupunktur er blitt forsket på i mere enn 60 år. Akupunktur stimulerer egenproduksjon av bla endorfiner samt at det blir frigjort serotonin. akupunktur kan stimulere immunapparatet, og har en rekke positive effekter på ulike hormonelle lidelser. Formålet med behandlingen er å få energien til å flyte fritt igjen, slik at vitale organer kan få sin nødvendige næring.

I tradisjonell kinesisk medisin, ser vi på kroppen som en helhet bestående av en rekke vitale organer og energibaner (meridianer) som binder organene sammen. I dette kretsløpet skal QI (energien) flyte fritt og harmonisk. Ulike faktorer kan påvirke QI. Feks, varme, kulde, feil kosthold, sjokk, traumer, fysiske og psykiske belastninger over tid, dårlig søvn/hvile, kroniske tilstander/ sykdommer etc.

PEK

PHYSIO ENERGETIC KIROPRAKTIKK

PEK er en behandlingsform som regulerer de biofysikalske og nevrale mekanismer i kroppen.  Hund har normalt 7 halsvirvler, 13 brystvirvler, 7 lendevirvler, 3 korsbensvirvler (som er sammenvokst) og 20-24 halevirvler.  Virvlene er senter for nervesystemet som går ut til hvert sted i kroppen. Ved hjelp av lette trykk på virvlene (ryggsøylen) lokaliseres den virvelen som er årsak til problemet. Deretter korrigeres virvelen uten manipulering, men ved hjelp av lette trykk og pusteteknikk. Metoden er svært skånsom.

Mange nevrale lidelser i sene, båndapparatet og ligamenter lar seg godt behandle. Utrolig effektiv på de fleste muskulære og nevrale smerter i hele ryggen, bekken og hode. PEK er en behandlingsfom som tar utgangspunkt i symmetri og harmoni.

CST

Craniosacralterapi

Bindevevet, fascia, er veldig viktig i denne formen av terapi. Bindevevet har forbindelse med alle leddene, nervene og indre organer. Noen av egenskapene til bindevevet er at det holder kroppen vår sammen, samtidig som den har hukommelse,  – hjernen glemmer mye, det gjør ikke bindevevet (fascia).

Enkelte plager kan være mange år gamle og kan gjøre seg gjeldene i lang tid etter at de oppstod. Craniosacralterapi, bygger på det craniosacrale systemet, som øker og minsker mengden av ryggmargveske pga en trykkvariasjon som er forårsaket av en rytmisk bevegelse av hjernehinnene og dermed får bevegelse av de forskjellige skallebeinene. Det craniosacrale systemet er koplet opp mot nerve -, muskel – og skjelett systemet. Samt det vaskulære – og lymfatiske system.

Behandlingen foregår med lette trykk og påvirkninger  inn mot den craniosacrale rytmen, som sender signaler til det craniosacrale systemet som igjen kommuniserer med fasciaen som retter opp eventuelle feilstillinger, eller kommuniserer korrigeringer opp mot de andre systemene som trenger hjelp.

 

 

AKUPRESSUR

AKUPUNKTUR UTEN NÅLER

Akupressur er en behandlingsmetode hvor man trykker på bestemte punkter på kroppen for å opprettholde balanse, god helse og lindre plager og sykdom. Grunntanken er balanse i QI. En behandlingsform der fingerpress eller fingertrykk anvendes på akupunkturpunktene som egen selvstendig terapiform.

Formålet med akupressur er å fjerne blokkeringer eller stagnasjon i kroppens energisirkulasjon, spesifikt i akupunkturens energipunkter og tilhørende meridianer/kanaler. Disse blokkeringene eller stagnasjonene antas å kunne opptre i kroppens overflate samt indre og kan forårsake en dysfunksjon perifert eller sentralt, lokalt eller distalt. Formålet med teknikken er å regulere Yin-Yang balansen og stimulere QI sirkulasjonen.

SONETERAPI

Soneterapi, fotsoneterapi, refleksologi

Soneterapi er behandling der man deler inn kroppen i forskjellige soner som gjenspeiler den eventuelle helsetilstand. Man bruker sonekart som viser hvordan sonene ifølge læren sier noe om hvor problemet ligger, og hva det er. Soneterapi er behandling der soneterapeuten trykker på punkter på kroppen som representerer ulike soner og organer.

Behandlingsfilosofien tar utgangspunkt i troen på energistrømmer i kroppen. Soneterapi har som formål å få kroppen i balanse. Refleksologi er en paraplybetegnelse for de forskjellige typene soneterapi, som rommer mange ulike varianter.

Helse og velvære for hund

Online timebestilling

GRØNN DYREHELSE

PRISLISTE

Våre behandlinger går ofte over i hverandre og flere behandlingsformer kan benyttes innen hver enkelt konsultasjon. Priser er derfor avhengig av om det er førstegangskonsultasjon eller oppfølging.

Ved online bestilling, skriv i feltet “kommentar” hvorfor du bestiller time. Litt kort om helse og sykdommsbilde

FØRSTEGANGS KONSULTASJON

Akupunktur, akupressur, soneterapi, CST, PEK
kr 1490 INK. MVA
 • Samtale
 • Kartlegging
 • Utredning
 • Behandling
70 MINUTTER

OPPFØLGINGSTIME

Akupunktur, akupressur, soneterapi, CST, PEK
kr 1249 INK. MVA
 • Utredning
 • Behandling
40 MIN

VI HØRER GJERNE FRA DEG

KONTAKT GRØNN DYREHELSE

kontakt

SEND MELDING TIL GRØNN DYREHELSE