Hundeførerutdanning Trinn 2 - 2023 (FULLT)

ons19apr17:30ons21:00Hundeførerutdanning Trinn 2 - 2023 (FULLT)17:30 - 21:00 Øysandveien 143, 7224 MELHUS

Event Details

Hundeførerutdanning Trinn 2 er rettet mot konkurranseekvipasjen. Har du mål om å bli virkelig dyktig på det å trene hund? Har du ambisjoner om å prestere i konkurranse med hund? Da er dette utdanningen for deg! Hundeførerutdanning Trinn 2 gir deg den beste forutsetningen for å bli en god hundetrener i konkurranse. Her fletter vi teori og praksis sammen hånd i hånd. Du vil lære å sette den teoretiske kunnskapen ut i praktisk hundetrening. Utdanningen består av både teori og praksis med hovedvekt på praktisk lydighetstrening. Her vil du bli tett fulgt opp over 6 måneder. Hovedfokus for utdanningen retter seg mot LP, men ekvipasjer med ambisjoner innen RL, IGP eller bruks vil også kunne ha stor nytte av utdanningen da konkurranseekvipasjen er i fokus.

Kursets innhold

 • Læringsteori
 • Regelverk
 • Belønningsteknikker
 • Treningsplanlegging – kortsiktig og langsiktig
 • Oppstarts rutiner
 • Belønningsrutiner og treningsglede
 • Samarbeid
 • Treningsteknikker
 • Øvelsesoppbygging
 • Grunnferdigheter
 • Fart, attitude og eksplosivitet
 • Vekslinger mellom aktivitetsnivå
 • Mestring av forstyrrelser
 • Kjeding av øvelser
 • Konkurransepsykologi
 • Konkurransetrening

Hvorfor velge K9 Hundesenter’s hundeførerutdanning
Hos oss jobber lærere med lang erfaring både som profesjonelle instruktører, som konkurranseutøvere på høyeste nivå i flere hundesporter som har bred teoretisk og faglig utdanning med hund å vise til. Instruktør for Hundeførerutdanning Trinn 2 er Cathrine Sallaup. Hun har selv ført opp flere hunder til høyeste klasser både i LP, RL og RIK. Cathrine har deltatt i mange NM og vært på landslag IGP.

Valg av metode
Vi baserer ikke vår utdanning på noen bestemt form for treningsfilosofi. Vår utdanning baserer seg på moderne hundetrening med kunnskap om hvordan hunder lærer ut fra deres egenskaper og personlighet. Hos oss vil du få en bred innføring innen flere treningsformer og målet er at du skal bli trygg på å lese og forstå hund ut fra læringsteori, motivasjonsteori, etologi, hundens mentalitet og egenskaper. Vi bruker siden den kunnskapen for å trene hunder på en trivelig, respektfullt og etisk måte.

Krav for deltagelse
1. Hundeførerutdanning Trinn 2 er for deg som har gjennomført K9 hundesenter sin Hundeførerutdanning Trinn 1. Du må ha en hund som er lett å motivere, har gode grunnferdigheter og har forståelse for K9 hundesenter sitt belønningssystem. Søkere som allerede konkurrerer vil bli prioritert, men det er ikke et krav for deltagelse.

2. Har du ikke deltatt på Hundeførerdanning Trinn 1 kan du fortsatt søke, men da må du ha god kjennskap til K9 hundesenter sitt belønningssystem igjennom å ha deltatt på flere lydighetsorienterte kurs hos oss. Har du ikke deltatt på Hundeførerutdanning Trinn 1 er det også krav om at du allerede konkurrerer og har en hund som er lett å motivere og har gode grunnferdigheter.

Søknad/Påmelding
Kursdeltagere til hundeførerutdanning Trinn2 vil bli valgt ut på grunnlag av søknad om opptak. Elevene vil bli tatt inn på bakgrunn av kunnskap, interesse og tidligere erfaring. Kun 8 deltagere får plass på denne utdanningen.

Samlinger 2023:
Utdanningen vil fortrinnsvis gå onsdager med oppstart kl. 17.30.
Kurskveldene varer i 3 – 3,5 timer (20 kvelder + 2 helgesamlinger, ca. 90 timer)

19. april
26. april
3. mai
10. mai
24.mai
31. mai
3 – 4. juni (helg)
7. juni
14. juni
28. juni
9. august
16. august
26. august
30. august
6. september
13. september
20. september
23 – 24. september (helg)
27. september
4. oktober
11. oktober
18. oktober

Med forbehold om noen endringer på datoer

Sted
Trondheim. K9 Hundesenter på Øysand, Melhus.

Søknadsfrist: 1. mars 2023
En får svar på søknader fortløpende. Normalt får man svar innen 14 dager. Vi tar imot søkere til utdanningen er full.

Gå til søknadsskjema –
SØKNADSSKJEMA

Pris: Kr 20.000, –
Kursavgiften kan deles opp i 6 delbetalinger

Spørsmål rettes til kotakt@k9hundesenter.no

more

Time

(Onsdag) 17:30 - 21:00

Location

K9 Hundesenter

Øysandveien 143, 7224 MELHUS