Rita

Midt-Norsk KOMPETANSESENTER for hund

Rita Thobroe

rita@k9hundesenter.no

Rita er ei allsidig dame som startet med hund tidlig på 80 tallet med Engelsk Setter. Chaos og Tiny vekte hennes interesse for hundetrening og det førte til jegerprøve og rype jakt med stående fuglehund.

Senere kom interessen for mer teknisk lydighet og Rita førte opp Eurasieren Yakima til lydighet klasse Elite. Rita har konkurrert på høyeste nivå både i brukshund (spor og rundering), lydighet og rallylydighet. Med sin Australian Shepherd Busy oppnådde hun 4 championater i 3 forskjellige grener og de klarte også å kvalifisere seg til NM NBF i spor to ganger.

Meritter:

  • Norsk Rallylydighets champion
  • Norsk Lydighetschampion
  • Svensk Lydighets champion
  • Norsk Brukshund champion
  • Norsk Utstillings champion


Rita har vært aktiv som instruktør i mange år og er utdannet NKK trinn 1 og NKK trinn 2 lydighets instruktør. Rita går mye kurs selv for å holde seg faglig oppdatert og utvikle seg som hundetrener. Hun har blant annet deltatt på kurs hos kjente hundefolk som Benny Steen, Anders Kjernholm, Helle Sejer Damkjær, Østlies Hundesenter, Alfa Hundecenter m.m.

Rita trener i dag to hunder. Lotta en Groendael som hun til tross for langt skadeavbrekk alikevel har rukket å få opprykk til NBF B-spor. Og Marta en Chodsky pes som har opprykk til øverste klasse A-rundering og B- spor NBF