Berit

Midt-Norsk KOMPETANSESENTER for hund

Berit Presthus

berit@k9hundesenter.no

Berit er en sporty, blid og positiv instruktør. Berit sin interesse for hund startet etter Luftforsvarets befalsskole hvor hun ble stasjonert som hundefører på Ørland Hovedflystasjon. Hun har jobbet som instruktør i Luftforsvaret i flere år, hvor hun også var NK Tropp og Troppssjef ved Ørland Hovedflystasjon. Her hadde hun ansvar for utdanning og oppfølging av vernepliktige hundeførere i perioden 2009 – 2012. Berit godkjente sin schæferhund Astro som TJH 3 når hun jobbet på Ørlandet.

Da hun sluttet i Forsvaret for å starte sin utdanning som jurist, begynte hun i Heimevernets innsatsstyrke hvor hun regodkjente Schäferhunden Astro som patruljehund hele 5 ganger. Berit har hatt stor interesse for spesialsøk (søk i bygg og spor på hardt underlag) hvor hun har tatt tilleggsutdanning og bestått prøver med egen hund i spor på hardt underlag.

Berit har også ført frem og konkurrert med hund sivilt i prøveprogram under NKK. Her har hun konkurrert i IGP, Sporhund og LP.

I dag har Berit en Belgisk fårehund- Malinois med navn Ada. Ada har Berit ført opp til IGP 3 og har deltatt på NM for alle raser. Hun skal også testes i Forsvaret og forhåpentligvis også starte sin utdanning i HV.

Berit sine hovedinteresser er IPG, Tjenestehund, spor, speisalsøk, lydighet, canicross og miljøtrening. Berit vil du møte som instruktør på våre ordinære kurs som valp, hverdagslydighet, lydighet og engasjementsskurs samt spesialsøkskurs, spor og bruksrettede kurs.