Ragnhild

Midt-Norsk KOMPETANSESENTER for hund

Ragnhild Elisabeth Wærnes

ragnhild@k9hundesenter.no

Til daglig jobber Ragnhild som sykepleier på St Olavs. I jobben sin møter hun ofte mennesker i en krise som har behov for å bli møtt med forståelse og troen på at det kan bli bedre. Dette har gjort at Ragnhild er god på å se det enkelte individ, samt lete etter gode og langsiktige løsninger som passer for den enkelte.

Ragnhild vokste opp i en over gjennomsnittet hundeinteressert familie, og fikk sin første hund når hun var 12 år, godt hjulpet av foreldrene. Ragnhild har gjennom oppveksten fått bred erfaring med forskjellige hunderaser. Fra Pekingeser til Irsk Ulvehund. Interessen for lydighet og hundesport var allerede stor i den alderen, men drømmen om konkurransehund skulle ikke gå i oppfyllelse før nærmere 20 år senere. Mye av hundeholdet til Ragnhild og hennes familie handler om å bruke hunden på tur, sommer som vinter. På vinteren er snørekjøring en populær aktivitet, og på sommeren er de mye på fjellturer der hundene bærer kløv. Hundene til Ragnhild er først og fremst familiemedlemmer og turkompiser.

Ragnhild har i dag den Hvite gjeterhunden Saga og Schäferhunden Noia. Med Saga konkurrerer hun i lydighet. Ragnhild har vært engasjert i komiteearbeid i Nidaros brukshundklubb, og har blandt annet sittet i lydighetskomiteen. Sammen med hundene sine har Ragnhild gått mange forskjellige kurs, men det er særskilt kurs og samlinger innenfor lydighet som skiller seg ut som favoritter. Ragnhild er opptatt av man skal ha det gøy, uansett hvilket nivå man er på, eller om man trener konkurranserettet. Ragnhild ønsker å bistå kursdeltagere til å få en hund som fungerer minst like godt hjemme og på tur, som på treningsbanen. Ragnhild har Doglifes 1-årige instruktørutdanning.